Met deze tips ga je duurzaam de winter in!

We hebben een fantastische zomer gehad, maar aan al het moois komt een eind. Wat betekent dat de verwarming stilletjes aan weer aan gaat en het donkerder wordt buiten. Dit is natuurlijk lekker warm en behaaglijk, maar iets minder voor je energierekening. Daarom een aantal tips om ook in de winter duurzaam om te kunnen gaan met energie.

Tip 1: Schaf LED-verlichting aan.

De dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker. Hierdoor gaan de lichten weer sneller aan. Ooit al eens aan duurzame verlichting gedacht? Schaf daarom nu LED-verlichting aan. LED-verlichting is tegenwoordig namelijk in allerlei soorten verkrijgbaar, zelfs in sfeervolle varianten. Het is even een investering, maar met een beetje speurwerk kun je voor een leuke prijs LED-verlichting kopen. En als je jouw energierekening aan het eind van het jaar vergelijkt met je oude dat weet je dat het de investering waard is geweest.

Tip 2: Een goed geïsoleerd huis bespaard in de kosten!

Het aantal geïsoleerde woningen neemt enorm toe, toch is dit nog niet bij elke woning het geval. De reeds geïsoleerde woningen hebben bijgedragen aan een daling van het gemiddelde gasverbruik. In de periode van 2000 tot 2012 is het gasverbruik maar liefst 23% gedaald. Je kunt je huis op diverse manieren isoleren. Je kunt denken aan: extra dakisolatie, dubbel glas, muur- en vloerisolatie. Laat er eens een deskundige naar kijken, want een goed geïsoleerd huis bespaart enorm in de kosten en het draagt bij aan duurzaamheid.

Tip 3: Douche minder warm!

Het klinkt wellicht vreemd, want je zou natuurlijk denken dat je met een warme douche in de winter juist opwarmt. Maar niets is minder waar. Je lichaam koelt zichzelf namelijk af als het te warm wordt en warmt zichzelf op als het te koud is. Douche daarom in de winter met een iets minder warme temperatuur en je lichaam warmt zich extra op. Bovendien bespaar je zo op de stookkosten.

Tip 6: Vergelijk regelmatig je energieverbruik-en leverancier

Het voordeligste is om elk jaar over te stappen. Energieleveranciers kunnen namelijk erg variabel zijn in hun tarieven, hierdoor kun je elk jaar zeer veel besparen. Door elk jaar te checken wat je verbruik is en welke leverancier het goedkoopste tarief aanbiedt kun je enorm veel besparen. Op energievergelijken.nl kun je de goedkoopste leverancier vinden en veel besparen. Wacht daarom niet langer en vergelijk jouw energieleverancier vandaag nog!

Tagged ,