Een uilvormige slaapplekje nodigt u uit om het raster in Bordeaux, Frankrijk te slapen

Een cluster van drie holle houten uilen leidt uit het einde van een dok in Bordeaux, Frankrijk, die van binnenuit verbonden is om een ​​cabine met twee verdiepingen te vormen. De Watchers is ontworpen en gebouwd door Zebra3, een lokaal eigentijds kunstproductiebedrijf. Het ontwerp werd geïnspireerd door de kleine uilen die op de grond in de omringende moeras nestelen, met gordelroos om hun veerachtige hoofden aan te passen.

“Het idee van vogels kwam snel naar me toe,” zei Candice Petrillo, de belangrijkste ontwerper van Zebra3 op het project. “Na de laatste uitbreiding van de commerciële zone zag ik migranten wervelen rond in de lucht, op zoek naar het oude gedroogde wetland. De knoop van dierlijk oog en de kromme van het voorwerp zijn een eerbetoon aan de beeldhouwers François Pompon en François-Xavier Lalanne. ”

De structuur maakt deel uit van een aantal unieke gebouwen verspreid over de hele regio, cabines die gasten uitnodigen om de nacht gratis door te brengen om wandelen en verkennen te stimuleren. Het project, Les Refuges Périurbains, is een samenwerking tussen Zebra3 en Bruit du Frigo. U kunt meer van de hutten van de omgeving zien op de website van Les Refuges Périurbains, inclusief dit huis aan het meer als een wolk. (Via inwoner)