Bob en Elly vergelijken

Wie kent niet de reclame van Bob en Elly, met Paul Haenen in een dubbelrol? Het oudere koppel, gezeten op een bank, pratend over het overstappen naar een andere energieleverancier. Als je hen mag geloven, stappen ze elke paar maanden over naar een andere maatschappij. En loont het zelfs de moeite dat te doen.

Groene energie

De laatste tijd staat alles in het teken van groen, groener, het groenst. We moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, targets halen, maar vooral steeds minder energie gaan gebruiken uit traditionele bronnen. Ons energieverbruik moet lager, en veel minder uitstoot veroorzaken.

Oud en nieuw

Het gas gaat er over niet al te lange tijd af, roept de politiek. Een uitspraak die huishoudens heel wat hoofdbrekens bezorgt. In een nieuwbouwwoning zal het minder problemen opleveren om over te stappen op zonnepanelen, koud-warmte-opslag in de grond, een hybride luchtwarmtepomp, of een volledig elektrische verwarming. Woon je echter in een oudere woning, waar het niet mogelijk is om bijvoorbeeld vloerverwarming aan te leggen, dan wordt het al snel een ander verhaal.

Warme voeten

Vloerverwarming draagt bij aan het wooncomfort. Je energieverbruik wordt minder, omdat de cv-ketel lagere temperaturen hoeft te leveren dan voor een radiator. De warmte in de vloer wordt gelijkmatiger en beter afgegeven aan de ruimte waarin hij ligt. Bovendien ben je meteen af van radiatoren waarmee je rekening moet houden bij de inrichting van je woning.

Kosten besparen en maken

Een lager gasverbruik of helemaal naar nul op de meter, betekent vooral dat je kosten zult moeten maken voordat echte besparing optreedt. In bepaalde gevallen, zoals die van een oudere woning, moet je vaak behoorlijk wat investeren om zover te komen. Muur- en vloerisolatie en vergeet ook het dak niet. Warmte die verdwijnt door de ramen of de kozijnen. Eveneens een punt voor je to-do lijstje. Wie gaat dat betalen, is een veelgehoorde vraag.

Vergelijken loont

Aan het milieu denken, wil iedereen, maar dan het liefst zonder te veel te betalen. Om direct te besparen op je maandelijkse kosten, is het zeker raadzaam eens een kijkje bij een andere maatschappij te nemen. Dat geld zou je opzij kunnen leggen voor die nieuwe inductiekookplaat of de elektrische ketel die je op termijn misschien wilt aanschaffen. Ben je benieuwd naar wat jij elke maand kunt besparen door over te stappen? Neem dan een kijkje opĀ Energie vergelijk.

Tagged , ,